tippek

A "Tovább" gomb az e-learning tananyagokban

magyar

A tovább gomb az elektronikus tananyagok elengedhetetlen része. Az automatikus időzítő használatával azonban már felmerülhet a kérdés: szükség van a tovább gomb használatára?
Íme néhány tipp, hogy a tanuló motivált legyen a következő oldal megtekintésére  – akár a tovább gombbal, akár nélküle:

Figyelemfelkeltő eszközök az (e-learning) oktatásban

magyar

Az oktatásban - így az e-learning esetén is - igen nagy kihívást jelent, hogy a figyelmet ne csak kivívjuk, hanem a tanulási folyamat egésze alatt fenn is tartsuk. Kristen Marshall cikkében 5 tanáccsal lát el minket, íme néhány:

-Interaktív tartalommal készítsd a tananyagod! Ma már számos eszköz lehetőség van, hogy a száraz tananayagot élvezhetővé tegyük a tanulók számára.

-Használj egyedi sablonokat! Egy egyedi sablon nemcsak kiemeli a tananyagot a sokaságból, hanem személyessé is teszi azt.

E-learning tippek

magyar

Egy elkészült e-learning tananyagnál már nem elég ha elektronikus formában létezik. Sokkal többnek kell lennie, mint egy lapozható e-book, vagy egy prezentáció. Fel kell kelteni és fenn kell tartani a tanuló érdeklődését, motivációs elemeket kell beilleszteni, hogy könnyebben menjen végbe a tanulás folyamata. A cikkből kiderül, milyen módszerekkel tehető élvezhetőbbé egy-egy tananyag.

A teljes cikk megtekinthető az ARTudásmenedzsment munkatársai által szerkesztett blogon:
http://elearning.co.hu/e-learning-tippek-3/

Subscribe to RSS - tippek