tipp

E-learning tippek - kerülendő elemek

magyar

Az elektronikus tananyagok tervezésénél és megvalósításakor is számtalan olyan dolgot szem előtt kell tartani, mely ugyan apróságnak tűnhet, mégis az egész tananyagunkra befolyással lehet. A téma jellegéhez kapcsolódóan meg kell találnunk a középutat, hogy a megfelelő mennyiségű hagyományos ismeret mellett, a szemléltető multimédiás tartalom ne vesszen el és ne is legyen túlzott uralkodó mértékben jelen a kész anyagunkban. A cikkben számos ilyen és ehhez hasonló probléma került összegyűjtésre, melyet érdemes megszívlelnünk.

A "Tovább" gomb az e-learning tananyagokban

magyar

A tovább gomb az elektronikus tananyagok elengedhetetlen része. Az automatikus időzítő használatával azonban már felmerülhet a kérdés: szükség van a tovább gomb használatára?
Íme néhány tipp, hogy a tanuló motivált legyen a következő oldal megtekintésére  – akár a tovább gombbal, akár nélküle:

Segítő módszerek az e-learning tanulási folyamatban

magyar

Számos vizsga után előfordul, hogy az addig megtanult ismereteket elfelejtettük, néhány nappal a vizsga után pedig nem is emlékszünk, miről is tanultunk a vizsga előtti időszakban. Néhány módszerrel segíthetjük a tanulókat, hogy ez ne fordulhasson elő.

E-learning tippek

magyar

Egy elkészült e-learning tananyagnál már nem elég ha elektronikus formában létezik. Sokkal többnek kell lennie, mint egy lapozható e-book, vagy egy prezentáció. Fel kell kelteni és fenn kell tartani a tanuló érdeklődését, motivációs elemeket kell beilleszteni, hogy könnyebben menjen végbe a tanulás folyamata. A cikkből kiderül, milyen módszerekkel tehető élvezhetőbbé egy-egy tananyag.

A teljes cikk megtekinthető az ARTudásmenedzsment munkatársai által szerkesztett blogon:
http://elearning.co.hu/e-learning-tippek-3/

Subscribe to RSS - tipp