tanulás

A Google és a Harvard az e-learning fejlesztésben

magyar

A Google a Course Builder továbbfejlesztésével egy olyan platformot fejleszt az edX részére, amely segítségével az edX létrehozhatja az oktatási tartalmak youtube-ját. Az edX a Harvard és az MIT kezdeményezése, melyhez azóta számos nemzetközileg is ismert egyetem csatlakozott. Az edX célja, hogy az egyeteme részére egy olyan informatikai platformot kínáljon, melynek segítségével egyes tantárgyaikat ingyenesen elérhetővé tehetnének, így a világon bárki, aki beszél angolul és van internet elérése csatlakozhatna a kurzushoz.

Mi kerüljön a jövő digitális iskolatáskájába?

magyar

Sirató Ildikó cikke azt vizsgálja, hogy hogyan lehet az új tanítási módszereket az oktatásban használni, mire kell figyelnünk az új módszerek alkalmazásakor, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk, milyen megoldásai vannak annak, hogy a jelenlegi időszakokban is megtaláljuk a közös nyelvet a diákokkal, átadhassuk nekik a tudást, színesebbé, érdekesebbé, figyelemfelkeltővé téve a tananyagokat és a tanulási folyamatot, sikereket érjünk el.

Segítő módszerek az e-learning tanulási folyamatban

magyar

Számos vizsga után előfordul, hogy az addig megtanult ismereteket elfelejtettük, néhány nappal a vizsga után pedig nem is emlékszünk, miről is tanultunk a vizsga előtti időszakban. Néhány módszerrel segíthetjük a tanulókat, hogy ez ne fordulhasson elő.

Figyelemfelkeltő eszközök az (e-learning) oktatásban

magyar

Az oktatásban - így az e-learning esetén is - igen nagy kihívást jelent, hogy a figyelmet ne csak kivívjuk, hanem a tanulási folyamat egésze alatt fenn is tartsuk. Kristen Marshall cikkében 5 tanáccsal lát el minket, íme néhány:

-Interaktív tartalommal készítsd a tananyagod! Ma már számos eszköz lehetőség van, hogy a száraz tananayagot élvezhetővé tegyük a tanulók számára.

-Használj egyedi sablonokat! Egy egyedi sablon nemcsak kiemeli a tananyagot a sokaságból, hanem személyessé is teszi azt.

Az online tanulás

magyar

Számos cikk és tanulmány foglalkozik azzal a feltételezéssel, hogy mivel a kisgyerekek jobban érzik magukat érintőképernyős készülékkel a kezükben, mint zsírkrétával, a tantermi oktatást előbb-utóbb felválthatja az online tanulás. Ezt a folyamatot erősíti az is, hogy a MOOC platformok, online egyetemi kurzusok egyre szélesebb körben terjednek el. Az online tanulás számos előnyét egyre többen kihasználják, mivel megfizethető, kényelmes és bárki számára  - távolságtól függetlenül is - elérhető.

Subscribe to RSS - tanulás