e-learning

Digital Learning Congress – 2014. október 24. – Varsó, Lengyelország

magyar

Harmadik alkalommal rendezik meg azt a kongresszust, melyet a technológiai ipar, és a digitális tudásmenedzsment témakörének szentelnek a közép- és kelet-európai régióban.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, a szervezők előadókat várnak a következő témakörökben:

NKE - HSZOSZ Konferencia

magyar

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége együttműködése keretében 2013. október 31-re közös szakmai konferenciát szervezett „A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban” címmel. A konferencia leginkább a közszférában dolgozó, személyügyi szakemberekhez szólt, de úgy gondoljuk több olyan előadás is született, amely a magánszférából vett jó gyakorlatokat mutatott be.

Rapid e-learning tananyagfejlesztés

magyar

A gyorsan elkészített tananyagok esetében felmerül a kérdés, hogy mennyire lehetnek színvonalasak, érdekesek és nem utolsósorban hatékonyak az elkészült munkáink. Abban egyet kell értenünk, hogy nem a tananyagszerkesztő szoftveren múlik a tananyag színvonala. Drágább, több funkcióval bíró szoftverrel is össze lehet állítani unalmas tananyagot, ugyanakkor olcsóbb, egyszerűbb programmal is lehet igényes magas minőségű munkát készíteni.

Magyarországon is terjed az e-learning

magyar

Magyarországi viszonylatban egyre szélesebb körben kezd elterjedni az otthoni, számítógépes tanulás. Az e-learning térnyerésével már a KRESZ-tanfolyam elvégzéséhez sem kell tantermi órákra járni, ugyanis a teljes körű képzés érdekében az NKH által akkreditált e-learning szolgáltatás (elméleti e-learning KRESZ-tanfolyam) már elérhető több száz autósiskolánál.

E-learning tananyagok az Eduweb munkáiból

magyar

Az Eduweb Multimédia Zrt. 2000 óta foglalkozik a felnőttképzés területén tananyagfejlesztéssel és komplex oktatási megoldások bevezetésével. A cég indulásától kezdve úttörő szerepet vállal az információ és kommunikációs technológiára épülő innovatív és korszerű oktatási módszerek (e-learning, blended learning) elterjesztésében. A megtekinthető tananyagok, videók közül megtalálhatóak közlekedésbiztonsággal, vállalati költözéssel, Web 2.0-vel kapcsolatos tananyagok, ismertetők.

Ilias - előnyök és hátrányok

magyar

Minden oktatási keretrendszernek megvan a maga gyengesége, nincs ez másképp az Ilias esetében sem. A program kompaktsága, stabilitása, ingyenessége és nyílt forráskódja mind-mind a pozitív oldalt erősítik, azonban a hátrányok egy része ebből adódhat. Az Iliasnak nem a legerősebb oldala a plugin-ekkel való ellátottság. A program oldalán sok olyan kiegészítővel találkozhatunk, ami a tudásmegosztást és a virtuális térben való közös munkát segítik.

E-learning tippek - "design thinking"

magyar

Nagyobb multinacionális környezetben gyakran alkalmazzák a "design thinking" módszert. De mit is jelent pontosan, hogyan használhatjuk fel? A gondolkodásmód célja a felmerülő problémák kreatív megoldása. A problémára több kreatív megoldásmódot keresünk. Az ok és az okozat mellett számos tippet adhat a módszer, melyet érdemes lehet megfogadnunk.

E-learning tippek - kerülendő elemek

magyar

Az elektronikus tananyagok tervezésénél és megvalósításakor is számtalan olyan dolgot szem előtt kell tartani, mely ugyan apróságnak tűnhet, mégis az egész tananyagunkra befolyással lehet. A téma jellegéhez kapcsolódóan meg kell találnunk a középutat, hogy a megfelelő mennyiségű hagyományos ismeret mellett, a szemléltető multimédiás tartalom ne vesszen el és ne is legyen túlzott uralkodó mértékben jelen a kész anyagunkban. A cikkben számos ilyen és ehhez hasonló probléma került összegyűjtésre, melyet érdemes megszívlelnünk.

Oldalak

Subscribe to RSS - e-learning