E-learning - Igénytől a megvalósításig 1.

Vállalati környezetben ha felmerül az igény egy-egy oktatási anyag elkészítésére, többféle lehetőségünk van a megvalósítás módjára. A képzés indítása esetén három főbb módszer közül választhatunk:

  • Tantermi tréning
    Hagyományos rendszerű képzés, melynek előnye a személyes jelenlét, hátránya a helyhez és időhöz kötöttség, továbbá az egyéb felmerülő költségek (tanterem bérleti díja, oktató bére, étkeztetés, szállás költsége).
  • E-learning képzés
    Amennyiben megvannak szükséges eszközeink (pl. oktatásmenedzsment rendszer, felkészült tananyag fejlesztők), akkor egy megfelelően elkészített e-learning tananyag hatékonyabban képes az információk átadására.
  • Blended learning (vegyes képzés)
    Egyes témakörök esetén nem megkerülhető az oktató vagy a tréner bevonása az oktatási folyamatba (pl.: készség tréningek). A hatékonyság növelhető, ha a tréner az első nap elmond minden olyan lényeges információt, amelyet személyesen kell átadni. A képzés további részét a tanulók az e-learning tananyagból sajátítják el. Egyes esetekben fordított sorrend a hatásosabb, az e-learning tananyagból megszerzett elméletet a tréner segítségével begyakorolják.

Az ARTudásmenedzsment munkatársai által írt teljes cikk megtekinthető a következő weboldalon:
http://elearning.co.hu/e-learning-igenytol-a-megvalositasig-1/