kkv

Blogok és felhők a kkv-k szemszögéből

magyar

A kkv-k jellemzően a nyilvános FTP-ket vagy felhő alapú tárhelyeket, a publikus közösségi hálókat, blogokat kedvelik, a nagyvállalatok pedig egyértelműen inkább az intranetet, a munkaközösségek együttműködését megkönnyítő megoldásokat és a videokonferenciát részesítik előnyben. A nagyvállalatok és a kkv-k az üzleti felhasználásra szánt közösségi alkalmazásokat - az intranetet, videokonferenciát és belső közösségi hálózatokat - teljesen eltérő módon használják.

A blog, mint marketing eszköz

magyar

Egyre népszerűbb manapság blogot vezetni, az internetes "naplóírás" soha nem látott fénykorát éli. A blogírás mára már nem csak az önmegvalósítás egyik fajtája, hanem komoly információ szolgáltató csatorna lehet nem csak magánemberként, hanem cégként is. Ezekről a dolgokról Kincs István, az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. elnöke nyilatkozott.

10 ok a céges Facebook megjelenés mellett

magyar

A cégeknek - legyen szó akár kis- akár közepes vállalkozásról - számos előnnyel szolgál, ha az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon is megjelenik. A következőkben lássunk néhányat:

-Négymillió magyar felhasználó a Facebook-on
-Ennek majdnem a fele, azaz majdnem 2 millió dolgozó, kereső, költekező ember
-Instant párbeszéd a piacoddal: tegyél fel egy kérdést, piackutass, mutasd meg egy fejlesztés alatt álló termékedet, és a rajongóid AZONNAL reagálni fognak rá. 

Magic Magyars

magyar

A francia sajtó kitartó hazai feltalálókról cikkez: Magic Magyars - címmel közölt riportot tudományos mellékletében a Libération. A lap szerint miközben a magyar fiatalok ezrével hagyják el az országot, számos tehetséges fiatal Magyarországon dolgozik - köztük a Budapesten feltalált Prezi internetes prezentációkészítő szoftver alapítói is. A cégalapító, 37 éves Somlai-Fischer Ádám dizájner arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a matematikának, a geometriának külön kultúrája van, korábbi sikeres példákként említette a Rubik-kockát és a Gömböcöt.

Klaszterben a jövő a kis- és közepes vállaltok körében

magyar

Európa-szerte jellemző az állami támogatások elapadása, így a kkv-szektor igyekszik egyre jobban igénybe venni az uniós pályázati forrásokat - nyilatkozta Gunnar Matthiesen, az Európai Bizottság innovációs- és versenyképességi területeivel foglalkozó intézmény képviselője. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara főtitkára a Nemzetközi Klaszternapon tartott sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon az utóbbi időben nem voltak jelentős támogatások a klaszteresedés segítésére.

A felhőszolgáltatások a hazai vállalatok életében

magyar

A korábbi cikkekből kiderült, hogy miért használják a hazai vállalatok is a felhőszolgáltatások nyújtotta lehetőségeket, mely szolgáltatások élveznek nagyobb előnyöket. Nem vizsgáltuk még meg azonban a felhő nyújtotta további lehetőségeket és hazai jellemzőit.  Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója elmondta, hogy a KKV-k igényeit magyar nyelvű menüvel, környezettel és ügyfélszolgálattal szolgálja ki a távközlési cég.

Az informatikai felhő a kkv-k életében

magyar

A felhő informatika, a cloud lehetővé teszi, hogy a felhasználók, az informatikai felhőszolgáltatóknál helyezzék el az adataikat, ezeken a távoli adatközpontokban futtassák programjaikat, s ezeket az Interneten keresztül érjék el. A technológiának számtalan előnyös oldala van. Többek között kis költséggel is el lehet kezdeni a használatot, viszonylag olcsó a fenntartása, az üzemeltetési költségeink nagymértékben csökkenhetnek, illetve a fizetett díj a használattal arányos.

A hangulat a kisvállalatoknál a legjobb

magyar

A Morgan Stanley IT Expert Survey felmérése szerint az informatikusok általában jó kapcsolatot ápolnak a kollégákkal, ami a munkahelyi hangulathoz hozzájárul. Ezt a kapcsolatot a megkérdezettek több mint fele fontosnak tartja, továbbá azt is, hogy hasonló, vagy jobb képességű kollégával legyen körülvéve. Bár egyes válaszadók szerint az IT szakemberek a szakmai fejlődés lehetősége miatt dolgoznak multinacionális cégnél, de a kisebb cégeknél általában jobb a munkaköri hangulat.

 

A teljes cikk az alábbi oldalon olvasható:

Cimkék: 

Európai KKV Hét 2013

magyar

A kis- és középvállalkozások európai hete 2013-ban november 25-e és 30-a között kerül megrendezésre. Az esemény céljai között szerepel többek között a tagállami, a regionális és a helyi hatóságok támogatási lehetőségeinek megismerése, a vállalkozói forma népszerűsítése annak érdekében, hogy még többen – különös tekintettel a fiatalokra – mérlegeljék a vállalkozóvá válás lehetőségét.

 

A teljes cikk az alábbi oldalon olvasható:

Felhőalapú szolgáltatások a kis- és közepes vállalatok körében

magyar

Egyre nagyobb mértékben terjed el a felhőalapú szolgáltatások használata a kis- és közepes vállalatok körében – derül ki az Ipsos Mori által elvégzett európai szintű felmérésből. Az összesítésből kiderül hogy a magyaroszági kis- és közepes vállalatok az európai átlaghoz képest jóval nagyobb mértékben használják a felhőalapú szolgáltatásokat. Itthon leggyakrabban az elektronikus levelezést, a dokumentumok megosztását és az azonnali adatküldést oldják meg ilyen módon.

A teljes cikk az alábbi oldalon olvasható:

Oldalak

Subscribe to RSS - kkv