felhő

Blogok és felhők a kkv-k szemszögéből

magyar

A kkv-k jellemzően a nyilvános FTP-ket vagy felhő alapú tárhelyeket, a publikus közösségi hálókat, blogokat kedvelik, a nagyvállalatok pedig egyértelműen inkább az intranetet, a munkaközösségek együttműködését megkönnyítő megoldásokat és a videokonferenciát részesítik előnyben. A nagyvállalatok és a kkv-k az üzleti felhasználásra szánt közösségi alkalmazásokat - az intranetet, videokonferenciát és belső közösségi hálózatokat - teljesen eltérő módon használják.

Felhőszolgáltatások a számítási kapacitások hiányának megoldására

magyar

Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnél (CERN) egyre nagyobb problémát jelent a számítási kapacitás hiánya, ezért a megoldást ezért az jelenthetné, ha a számítógépes rendszer kapcsolódhatna más felhőrendszerekhez és azokat is felhasználhatná az elemzések elvégzéséhez.A Cloud-rendszerek bizonyos feladatok elvégzésére meglehetősen egyszerűen használhatók. A CERN-nél dolgozó tudósok a kutatási és az elemzőprogramokat a C++ és a Python kombinációjában írják meg Linuxon.

A felhőszolgáltatások a hazai vállalatok életében

magyar

A korábbi cikkekből kiderült, hogy miért használják a hazai vállalatok is a felhőszolgáltatások nyújtotta lehetőségeket, mely szolgáltatások élveznek nagyobb előnyöket. Nem vizsgáltuk még meg azonban a felhő nyújtotta további lehetőségeket és hazai jellemzőit.  Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója elmondta, hogy a KKV-k igényeit magyar nyelvű menüvel, környezettel és ügyfélszolgálattal szolgálja ki a távközlési cég.

Az informatikai felhő a kkv-k életében

magyar

A felhő informatika, a cloud lehetővé teszi, hogy a felhasználók, az informatikai felhőszolgáltatóknál helyezzék el az adataikat, ezeken a távoli adatközpontokban futtassák programjaikat, s ezeket az Interneten keresztül érjék el. A technológiának számtalan előnyös oldala van. Többek között kis költséggel is el lehet kezdeni a használatot, viszonylag olcsó a fenntartása, az üzemeltetési költségeink nagymértékben csökkenhetnek, illetve a fizetett díj a használattal arányos.

Felhőalapú szolgáltatások a kis- és közepes vállalatok körében

magyar

Egyre nagyobb mértékben terjed el a felhőalapú szolgáltatások használata a kis- és közepes vállalatok körében – derül ki az Ipsos Mori által elvégzett európai szintű felmérésből. Az összesítésből kiderül hogy a magyaroszági kis- és közepes vállalatok az európai átlaghoz képest jóval nagyobb mértékben használják a felhőalapú szolgáltatásokat. Itthon leggyakrabban az elektronikus levelezést, a dokumentumok megosztását és az azonnali adatküldést oldják meg ilyen módon.

A teljes cikk az alábbi oldalon olvasható:

Subscribe to RSS - felhő