InnoLearn konferencia - 2016

2016. októberében kerül megrendezésre Budapesten az InnoLearn klaszter-tagszervezetek és további meghívott oktatási intézmények részvételével a EUCIP programot bemutató InnoLearn konferencia. A konferencián résztvevők megismerkednek az Európai Unió e‑készségek (e‑Skills) stratégiájával, az informatikai szakemberképzéshez kapcsolódó kezdeményezésekkel, többek között az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) által kidolgozott e-kompetencia keretrendszerrel.

Bemutatásra kerül az az akkreditált pedagógus-továbbképzési program (IT-Coach), mely képzést sikeresen elvégző tanárok/trénerek képesek lesznek diákjaikat felkészíteni az EUCIP Core – European Certificate for Informatics Professional - Core illetve az EUCIP ITAF – IT Administrator Fundamentals informatikai szakmai képesítés követelményeinek teljesítésére. Az IT-Coach képzést sikeresen elvégzők és intézményeik felkészítőként, vizsgáztatóként bekapcsolódhatnak az ez év őszén  induló hazai EUCIP programba.

A EUCIP programról

Az informatikai vagy gazdasági területen OKJ szakképzésben résztvevő hazai diákok, illetve az informatikai szakterületen munkatapasztalattal rendelkező, de szakképesítéssel nem rendelkező felnőttek számára Magyarországon is elérhető lesz a fenti bizonyítványok megszerzésének lehetősége.

A tanúsítványhoz a EUCIP Core esetében három, a EUCIP ITAF esetében egy vizsgatesztet kell legalább 60%-os eredménnyel megoldani, választhatóan angol vagy magyar nyelven. Sikeres vizsga esetén a bizonyítványt az AICA, az Olasz Számítástechnikai Társaság bocsátja ki, amely a képzést kidolgozó európai szervezet, a Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), illetve az Európai ECDL Alapítvány tagja.