InnoLearn konferencia - 2015

Az InnoLearn Klaszter tagszervezetek és további meghívott intézmények részvételével 2015. szeptember 29-én Budapesten, a SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskolában került sor arra az informatikai szakmai konferencia, amelyen bemutatásra került a rövidesen itthon is elérhető, európai szinten elismert EUCIP Core informatikai szakképesítés. A képzés fejlesztője és tulajdonosa az európai ECDL Alapítvány, fejlesztője az Informatikai Szakmai Társaságok Európai Tanácsa (CEPIS - Council of European Professional Informatics Societies) európai szervezet, melynek magyar tagszervezete a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

Az iTStudy Oktató- és Kutatóközpont által koordinált Leonardo projekt keretén belül, – négy hazai szakközépiskola tanárainak közös munkájaként – elkészültek (magyar nyelven) a bizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsgatesztek, tankönyvek, elektronikus tananyagok, interneten elérhető gyakorló tesztek. A fejlesztést követő kísérletek során 147  informatikai szakképzésben tanuló magyar diák tett sikeres vizsgát a EUCIP Core három (Tervezés, Fejlesztés és Üzemeltetés) moduljából.

A konferencián a külföldi partnerek (az Olasz és Ír Számítástudományi Társaság, és az Enrico Fermi Műszaki és Üzleti Szakközépiskola) valamint a fejlesztésben részt vevő hazai szakközépiskolák mutatták be a képzést valamint a vizsgáztatással kapcsolatos tapasztalataikat.